Mat förgylls med scenkonst

Mat förgylls med scenkonst

Något är säkert: alla människor måste äta! Men hur vi äter och framförallt vilka vi äter med har varit lite klurigt under senaste tiden när pandemin håller oss isär. Med Eat Art Festivalen erbjuds det en hel del möjligheter för dig som vill dela en matupplevelse med dina närmaste. Festivalens filosofi har sen början varit att koppla ihop människor med mat och kultur. Det gör vi även i år med hjälp av digitala verktyg. 

Från den 1-15 juni erbjuds ett fullspäckat program med maten som huvudroll och scenkonsten som krydda. Följ med länets kreativa aktörer när de spetsar till vårens matupplevelser med kunskap, underhållning och inspiration.

En av årets aktörer är La Random Company som leds av Nayla Espinosa, en kolombianskt dansare som har fått regionens arbetsstipendium inom scenkonst. Gänget bakom La Random Company gillar att jobba med topics. För festivalen har de valt bland annat temat skog, som är kopplat till Café Jaktstugans tema i årets festival. För själva koreografin har de blandat matlagningstermer och rörelse som kommer att performas under festivalen. Även ljud och text till dansen gestaltar de själva. Utöver två live danssessions kommer vi få se digitala dance performances i olika miljöer som de har valt utifrån festivalprogrammet. 

Håll utkik i våra sociala medier!

Like this article?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Leave a comment