23 aktiviteter under 2 veckor

I skrivande stund räknar årets Eat Art Festivalen 23 evenemang för de kommande två veckorna! Runt 80 aktörer från gastronomibranschen och kulturscenen kommer förgylla Creative City Östersund med kulinariska upplevelser som piffas till med musik, dans, teater och scenkonst made in Jämtland Härjedalen. Festivalen vill uppmärksamma regionens kreativitet när det gäller mat & kultur och dessutom fira 10-års jubileum som Unesco gastronomistad.

Men hur går det till med en matfestival under coronatider? Jo, det erbjuds både möjlighet att vara med på plats eller via länk. Till nästan varje event släpps ett fåtal biljetter med möjlighet att uppleva länets goda smakupplevelser live i stans sköna lokaler. Nu när sommaren har verkat landa även i Jämtland så kommer innegårdar, uteterrasser eller skogsplatser vara scenplatsen för de olika evenemanger. 

Vill man då hellre ta del hemifrån, både i regionen eller för att man kanske bor i Stockholm eller Trondheim, så erbjuder festivalen digitala biljetter till alla föreställningar. En del aktiviteter innebär att man hämtar sin smakpåse i förväg eller beställer dryck i butik för att kunna vara med på en virtuell smakprovning. 

Festivalen har ett samarbete med Streamify, ett lokalt företag som erbjuder att livesända aktiviteter via en app. Gäster som sitter hemma kan bekvämt följa med smakresan via skärm och njuta av gastronomiska highlights. 

Nyfiken om vilka upplevelser som erbjuds? Kika på programmet, det finns säkert något som passar dig. Och glöm inte följa Studio Eat Art, vår TV-studio program i samarbete med HUB063 som sänds på måndagar och torsdagar under de kommande två festivalveckorna!

Like this article?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Leave a comment