#klimatsmart

LUNCH, SEMINARIUM & FIKA FÖR MATBRANSCHEN
OBS! Intresseanmälan nödvändig, under biljettlänk alternativt genom länk nedan!!Du visste väl att Östersund sedan år 2011 är utsett av Unesco till Creative City of Gastronomy? Då passar det väl med att EAT ART-festivalen avslutas den 18 juni med att vi firar den internationella FN-dagen ”World Sustainable Gastronomy Day”! I hållbarhetens tecken arrangeras därför ett seminarium med lunch, fika för branschfolk i Jämtlands län.KLIMATSMART GOD* MAT och goda exempel på hur vi får mer lokala råvaror på våra bord är temat. Dagen leds av Ingela Stenson från United Minds med strategi och gastronomi som specialområde.Syfte:
Du bjuds in till en lunch samt en eftermiddag där vi pratar om förutsättningarna för att producera och äta god* mat i Jämtlands län och hur det kan bidra till att nå våra regionala klimat- och miljömål. Vi lyfter både producenternas samt inköparnas och konsumenternas roller.Välkomsttalare: Landshövding Jöran Hägglund
Moderator: Ingela Stenson – omvärldsanalytiker vid UNTED MINDS

Målgrupp: Ett seminarium i hållbarhetens tecken för branschfolk från jord till bord; Inköpare, storkök i offentlig förvaltning, restaurangägare, kockar, handel m.fl.Klimatråd Jämtlands län arrangerar dagen i samarbete med Eat Art-festivalen och Food In Action. Det bjuds på en god lunch tillagad av Torsta Grönt Center – nominerade till Sveriges bästa skolkök. Begränsat antal platser! Ingen kostnad.
OBS! Länsstyrelsen förbehåller sig rätten att fördela platserna bland de anmälda.

SE DETALJERAT PROGRAM HÄR

Klimatråd Jämtlands län ska bidra till att på ett resurseffektivt sätt göra länets energiomställning och klimatanpassning framgångsrik. Klimatrådet, som förvaltas gemensamt av Länsstyrelsen Jämtlands län och Region Jämtland Härjedalen är en plattform för samarbete, idé- och erfarenhetsutbyte mellan aktörer från bland annat näringsliv, offentlig förvaltning och intresseorganisationer.

Leave a Reply